Autor: Z. Strika

Novi Sad
10.04.2019.
20:51 > 21:12
Fudbalski savez Srbije kaznio je FK Partizan zbog uvredljivog i šovinističkog navijanja njegovih pristalica na utakmici protiv Vojvodine u Novom Sadu.
  • Paja

    11.04.2019 09:59
    Ne pratim fudbal
    Tim pre što su "navijači" samo naziv za nešto drugo, ne bi trebalo da se iko kažnjava za nešto na šta ne može da utiče. Kako neki klub posetiocima nekog stadiona može da naredi i zabrani šta će da kažu/otpevaju? Kako može unapred da zna?
    Teoretski su mogli i Vojvodinaši da otpevaju to isto sebi - i opet se kazni Partizan :D
  • Đura

    11.04.2019 09:16
    Bravo za FSS.U korenu saseći svaki pokušaj destrukcije i šovinizma na stadionima.Navijačke grupe i pojedince među njima najoštrije kažnjavati zbog najmanjeg incidenta.To nisu navijači već razularena banda koja evo već tridesetak godina misli da je iznad zakona i države.Kriju se iza tobožeg patriotizma a u stvari su kriminalna banda.Diluju drogu,bave se ostalim vrstama kriminala,izazivaju versku i nacionalnu netrpeljivost,političku nestabilnost,pozivaju na linč pojedinaca koji im se ne sviđaju,politički deluju u sportskim objektima,ruše.lome,prebijaju,prete,vređaju,uništavaju,itd.Najoštrije kažnjavati.
  • Jevrem

    11.04.2019 06:54
    Sva odcepljenja u SFRJ su prvo kretala iz Beograda. Ovo me bas podseti na ta vremena.
  • V

    11.04.2019 05:55
    @Pregledač
    krajnje je šovinistički to što si dajete za pravo da u procentima izražavate i vi određujete koliki je ko Srbin.
    Ovakvim skandiranjem se od Vojvođana ne prave autonomaši. Autonomaši nastaju kao reakcija na opštu pljačku, srozavanje, siromašenje, ponižavanje, satiranje i balkanizovanje Vojvodine.

    Navijači su najveće štetočine ovog društva.

    A naziv stadiona se mora (a i hoće) preispitati jer naziv Vojvodina usred Vojvodine ne može biti sporan i sklon promeni u nešto srpskije. Nema pogodnijeg naziva od Vojvodina u Vojvodini.
  • Ista dijagnoza

    11.04.2019 00:33
    @Pregledač
    Lončići

    Sustinski nema nikakve razlike izmedju vas. To o cemu ti pricas je precabalski kompleks provincije, ali tebi zapravo ne smeta njihovov odnos prema svim Vojvodjanima - tvojim sugradjanima, nego sto po tvom misljenju i tebe svrstavaju u taj kos. Ti u komentaru ne osudjujes takav nacin razmisljaja, nego sto imas utisak da se svi iz Vojvodine tretiraju na takav nacin iz Beograda. Shvatas razliku? Po mom misljenju ti si jos gori, jer ne branis sredinu u kojoj zivis, nego patis da se dodvoris, a oni ne vide da ovde zive isto takvi kao i sa one strane Dunava. Bolest, nista drugo.
  • Navijaci PARTIZANA

    10.04.2019 23:57
    Da li vi znate razlog skandiranja navijacu?
  • Slaninar zapad

    10.04.2019 23:25
    Bata je bio bogotac! Retko ko je sa toliko strasti vodio Vošu. Nikad nećemo zaboraviti kada je povukao ekipu sa terena protiv crnog blizanca u finalu kupa.
  • Nemanja NS

    10.04.2019 22:22
    Dosta vise
    Obavestenje rodoljupcima sa beogradskog asfalta. FK Vojvodina je osnovana 31 godinu pre FK Partizana upravo od strane (iskrenih a ne udbaskih) srpskih rodoljuba. Tako da je ovo skandiranje uvredljivo kako za srpske navijace kluba, tako i za sve druge navijace, ukljucujuci i Madjare i Hrvate. U slucaju bilo kakvih skandiranja sovistickog tipa, utakmica mora da se prekine sve do potpunog prestanka istog, pod pretnjom da tim (bilo koji) ciji navijaci to rade izgubi bodove van terena.
  • Dejan

    10.04.2019 22:13
    Cccc
    Ovi tzv.navijaci partizana su toliko glupi da to ne postoji crta za granicu ! Pevali su oni i jos gore od ovog a Albert Nadj (Nagy) im sedi u upravi kluba !! Prazna tikva sama zveci
  • Pregledač

    10.04.2019 22:07
    Lončići
    Dođu navijači iz Beograda, koji u grbu nose crvenu komunističku petokraku, navijaju za tim koji nosi komunistički naziv i igraju na stadionu koji nosi komunističko ime i skandiraju protiv navijača Novosadskog tima, na stadionu koji nosi ime velikog heroja Srbina, protiv tima koji nosi veliko Srpsko ime i nema komunistička obeležja.

    Srbin sam, patriota i nacionalista, navijam za neki treći tim, ali najbolji utisak na mene ostavljaju paćenici iz Beograda koji od nas Srba iz Vojvodine prave autonomaše i ustaše, a nisu ni 10% Srbi koliko smo mi.
  • Tinker

    10.04.2019 21:39
    A vidi ove jadnike na promenadi sto sa parkinga gledaju! A tribine prazne!
    Prijatelju, plati kartu, podrzi klub, podrzi fudbal, brojnoscu i kulturom isteraj huligane!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna